| Tytuł: | Wątroba? |
| Autor: | janina 18.2.2011, 10:20 |
| Nie znalazłam tematu, jaki by odpowiadał dokładnie mojemu problemowi, dlatego też założyłam nowy wątek. Od kilku dni mniej więcej 3-4 godziny po obiedzie zaczynam mieć kłucie w okolicach żołądka. Gdy biorę głębszy wdech boli jeszcze bardziej... mam odczucie jakbym w brzuchu była wypełniona powietrzem i jakbym miała pęknąć przy wdechu. Oczywiście są tez wzdęcia. Czasem ból jest nie do wytrzymania. W sumie jem dość regularnie, lecz niestety czasem nawet często są to pizze, słodycze... duuużo słodyczy. Czy ktoś miał podobne objawy? PS Badania oczywiście zrobię, ale to najbliżej w przyszłym tygodniu. | |
| Autor: | lidka 18.2.2011, 14:46 |
| polecam ziółka, dietę lekkostrawną i wykonanie badań. a jeszcze mam pytanie takie retoryczne jak z alkoholem? mi pomógł tzw. "napój poranny" -robiła dla mnie teściowa! Wywar z ziemniaków, marchwi, dodatek siemienia lnianego pity na czczo i po obiedzie. | |
| Autor: | janina 21.2.2011, 09:25 |
| alkohol...oj nie mój organizm absolutnie go nie przyjmuje. po jednym kieliszku wymiotuję. ogólnie w każdym alkoholu czuję posmak wódki... piję rzadko i bardzo mało bo mam dość słabą głowę a jakąś świadomość trzeba mieć. zauważyłam, że źle mi się mięso trawi... zawsze wtedy chodzę taka wzdęta... | |
| Autor: | waldek 21.2.2011, 14:45 |
| koniecznie idź do lekarza i wykonaj badania a na taki ból polecam pyralginę ona powinna pomóc | |
| Autor: | sławek 22.2.2011, 08:20 |
| Różne powody mogą być. Stres, zbyt szybkie jedzenie, jakieś stany zapalne. Idź do lekarza, bo naprawde powody mogą być różne, a na forum możemy tylko przypuszczalnie napisać co Ci jest. | |
| Autor: | leszek 22.2.2011, 12:37 |
| Wątroba boli bardziej po prawej stronie, a żołądek jest raczej z lewej. To może być stan zapalny, możesz wydzielać małą ilość śluzu. Pij codziennie na czczo napar z siemienia lnianego, powinno doraźnie pomóc, a do lekarza i tak się wybierz. | |
| Autor: | wzw typ B 23.2.2011, 17:24 |
| w wieku 2 lat przechodziłem wzw typu B.. teraz mam 24 lata. Chcialbym zbadac czy wszystko jest w porzadku z moja wątroba?? jakie badania powinienem zrobic?? | |
Choroby trzustki
Wielu z nas doświadczyła już szeregu dolegliwości od strony swojego układu pokarmowego. Często są to jedynie drobne i niegroźne przypadłości, które nie mają dużego wpływu na nasze zdrowie. Niestrawność ze zwykłego przejedzenia nie jest powodem, aby od razu iść z tym do lekarza.
Choroby jelit nazywane są również chorobami dolnego odcinka przewodu pokarmowego. Biorąc pod uwagę różną budowę i stosunki anatomiczne oraz różnice czynnościowe zadań, a także objawy chorobowe dzieli się je na choroby jelita cienkiego i grubego. Do najczęstszych chorób jelit zalicza się stany zapalne, zespół złego wchłaniania, chorobę uchyłkową, zespół jelita drażliwego oraz nowotwory jelit.
Tarczyca
Możesz przez długi czas nie odczuwać tego, że z Twoją tarczycą jest coś nie tak. O tym, że jest chora często dowiadujemy się dopiero w zaawansowanym stadium, ponieważ nie czujemy bólu. Jednakże nie oznacza to faktu, że nic się w związku z tym nie dzieje w naszym organizmie.